Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Švédsko se zvedá?!

V sobotu se na náměstí Meborgarplatsen ve Stockholmu pořádala demonstrace, kterou svolalo FB hnutí Sta upp för Sverige (Za Švédsko) se 190 000 podporovateli. 

Necelá pětistovka se švédskými vlajkami chtěla dát najevo svůj nesouhlas se švédskou imigrační politikou a hlavně na problém, co s tzv. ensakommande barn, tedy bezprizorními dětmi, které se dostaly do Švédska, které na různých místě Švédska demonstrují za právo zůstat. Mluví se o Afgáncích, kteří neobdrželi žádný asyl a měli být navráceni zpět do země. Začali vsedě demonstrovat, aby si vynutili zrušení vyhoštění. Celá záležitost je mnohem složitější, protože mnozí z těchto „dětí“ nejsou vůbec Afgánci. Z afgánské strany se nechali slyšet, že vezmou pouze Afgánce. Neschopnost švédských úřadů řádně odlišit národnosti a určit skutečnou identitu situaci neulehčuje. 

Švédové jsou velmi obezřetní mají-li se zúčastnit shora neodsouhlasených protestů, ale oproti jiným demonstracím proti přistěhovalecké politice, kdy se sešla tak dvacítka protestujících, jich najednou byly stovky.

Problém s tzv. bezprizorními dětmi ještě více obnažil nezvládnutou přistěhovaleckou politiku vládnoucích stran. Upřímně, v takovém množství by přistěhovalectví nezvadl bez stanného práva žádný stát, pokud taková situace nastala díky blízkým válečným událostem. Ale přistěhovalectví do Švédska má však jiný důvod než bezprostřední ohrožení života: generózní příspěvky nově příchozím, přiživovat se na sociálním systému, zneužívat důvěry společnosti. S tím jdou ruku v ruce drogy a kriminalita velkého rozsahu, dnes už těžko zvladatelná. Jen ve Stockholmu registruje šv. policie v průměru každou druhou hodinu nějakou přestřelku.

Pokud se někdo vydává za bezprizorní děcko bez rodičů, má dokonce nárok na jakýsi pozůstalecký důchod ve výši 72000 Sek ročně, což jen toto dělá 3 běžného starobního důchodu, nemluvě o dalších příspěvcích, např. kapesného cca 2100 Sek měsíčně při plném zajištění vč. lékařské a zubní péče.

Že se evidentně nejedná o děti dokazuje zpráva Švédského státní ústavu soudního lékařství o výsledcích lékařského přezkoumání běženců, kteří o sobě tvrdí, že jim není 18 let. Zjistilo se, že 82,9 % z nich o svém stáří s největší pravděpodobností lže, přičemž je důvodné se domnívat, že počet díky nerozhodným případům může být vyšší. Vlevo: Některé z těch afgánských bezprizorních „dětí“, kteří i podle vizáže těžko mohou být Afgánci.

 

Švédská společnost se ještě více polarizuje, kdy na jedné straně stojí vládní koalice v čele se sociálními demokraty a na druhé straně stále rostoucí část švédské společnosti, která žádá tvrdé omezení imigrace a nápravu současného stavu. Jedinou parlamentní politickou stranou, která chce přistěhovalectví silně omezit, jsou Švédští demokraté SD, kteří se dnes po pár letech stali nejsilnější stranou s 27,6 % podle posledního měření. Ostatní strany s nimi nemluví, ozývají se vůči nim slova jako rasisté nebo fašisté. Sociální demokraté mají 23,4 %.

Ty, kteří by ještě více Švédsko otevřeli, lze shrnout pod pojmem liberální levičáci, progresivisté různého zabarvení, kteří se rekrutují ze všech vládnoucích stran. Jedna z těch aktivistek je bývalá předsedkyně Levicové strany (bývalí komunisté), Gudrun Schyman, na snímku hladí jedno z „dětí“, nyní předsedkyně Fi, Feministická iniciativy, což je značně hlučná a aktivistická ministrana se silnou podporou v médiích. Program Fi je hrůzné čtení. Mj. zcela zrušit armádu, zbraně a vězeňské tresty, volné přistěhovalectví, manželství více osob, zastavit stavby dálnic, základní školy mají vyučovat feministickou sebeobranu, vysoké školy musí mít HBQT perspektivu, jinak zrušit, změna pohlaví bez omezení, právně ukotvit jako pohlaví třetí osobu, tedy TO a řadu těžko vymyslitelných dalších lahůdek.

Hladinu veřejného mínění rozčeřila, nakonec ke své škodě, naše známá Kateřina Janouchová, která reagovala na snímek levicové poslankyně Rossany Dinamarca, která přišla ony demonstrující „děti“ podpořit. Na svém Twiteru k obrázku (dole) ne zcela elegantně sedící poslankyně sarkasticky napsala, že „Schody jsou efektivnější než Tinder“. (Tinder – celosvětová seznamka.) Dinamarca prohlásila, že KJ jí veřejně sexualizuje a podala na ní trestní oznámení. Kateřina se jí vzápětí omluvila, ale zbytečně. RD rozhoupala aktivistickou scénu, která rozvířila nátlakovou akci na lodní společnost Viking Linje, kde KJ byla poradkyní v odborné skupině, jejíž náplní bylo předcházet sexuálním útokům na lodích společnosti. Společnost podlehla nátlaku a Kateřině dala výpověď. 

Samotná Rossana Dinamarc při jiné příležitosti zas tolik obavy o možnou sexualizaci své osoby neměla, když se před volbami v r. 2015 ukázala v tričku s nápisem „Švédský nejvíce sexy politik“.

RD má chilský původ, patří k další generaci Chilanů, kteří po Pinochetově puči v mnoha tisících přišli do Švédska. Logicky značně posílili levici všeho zabarvení. Na rozdíl od Vietnamců z jihu, kteří za strašných podmínek utíkali z moci Vietkongu na různých bárkách a zbědované je lovily lodě, přilétali bez problému letecky s platnými pasy. Kvóta pro Chilany 6000, pro Vietnamce 300 ročně.

Byla to rovněž ona, která se procházela ve švédském Parlamentu v tričku s nápisem SD, tedy Švédští demokraté = rasisté. Opravdu zvláštní přístup.

Paradoxem je, že na veřejném místě hlavního města demonstrují přistěhovalci bez práva zůstat v zemi, tedy jsou tu ilegálně a nikoho to nevzrušuje. Snad by měli být minimálně perlustrováni a internováni, pokud se v zemi nachází ilegálně. Nic z toho. Za to se jakýsi aktivista v jednom z největších švédských deníků zcela regulérně rozčiluje, že v sobotní protidemonstraci lidé nesli švédské vlajky. Prý přehnané nacionální cítění nevhodně mířené proti stávkujícím „dětem“.

V svém Magasinu Kateřina uveřejnila rozhovor s policistou, který má za sebou více jak 20 let služby. Jeden z nadpisů rozhovoru je: „Není neobvyklé, že se proces jednání o asylu využívá ke spáchání zločinů.“ Další má název: „Pořídit si jinou identitu, je zcela hračka“.

Uvádí, že kontrolovali osobu, která měla kopii pasu, který, jak se ukázalo, byl kradený. Stačilo vyměnit fotku, udělat kopii a poslat mailem do Registru vozidel s tím, že chce koupit auto. Aby někdo mohl vlastnit auto ve Švédsku, musí mít osobní číslo jako tady, aby se auto mohlo registrovat. Registrační úřad pas nezkoumá a pošle žádost na Finanční úřad, který vystaví osobní číslo a další identita je na světě.

Dnes to může být až 500 osob s cizím pasem, kteří mají zapsaných na 30 000 švédských aut. Protože mají cizí pasy, ale osoby jsou vlastně neexistující, nejde dělat nic. Mohou mít statisíce na pokutách, auta používat pro kriminální činnost, ale nikdo je nedohledá. Pikantní je, že tyto osoby ještě ani nemají povolení zůstat ve Švédsku.

Dává příklad z poslední doby, kdy se ve Švédsku objevilo větší množství Gruzínců. Díky tomu, že mají bezvízový styk S EU, mohou se volně pohybovat mezi státy. V drtivé většině se jedná o drogy a krádeže. Právo azylu se na ně nevztahuje, ale žádají a proces ověření azylu s odvoláním trvá 2,5 roku. Mezitím má žádající získá nějaké kopie ID papírů, z nichž nelze ověřit jeho identitu. Další ilegál na světě.Víme, říká, že posílají tuny nakradených věcí, ale nemůžeme zakročit.

Další obrovský problém mají s Litevci, kteří se zaměřují na krádeže aut, dílů, případně převážejí různě sestavovaná auta a legalizují je ve Švédsku.

"Buď to úřady vědí a chtějí to tak mít, nebo mají špatné informace o realitě. Nevím, co je horší“, uzavírá policista odevzdaně.

Pohyb osob, zboží a služeb v Evropské unii, kterou mnozí chválí, že díky jí nebyla v Evropě válka ve své syrové podobě. Statisíce ilegálů, bezskurpulních kriminálníků a zabijáků fanatiků, rozvrácená společnost a oběti. Tohle není válka?

Fota z FB K. Janouchové.a veřejných zdrojů.

Autor: Otto Černý | neděle 20.8.2017 23:16 | karma článku: 41,25 | přečteno: 2766x
  • Další články autora

Otto Černý

Řád neřád...

Nebo neřádstvo v řádech. Ústavní soudce Rychetský nedostane řád, který už mu byl navržený. Ne proto, že by mu patřit neměl, ale kvůli jeho soudcovské iniciativě ohledně změny volebního zákon.

13.2.2021 v 16:47 | Karma: 19,89 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Otto Černý

(Ne)Sebevražda Anety R. – mičurinství policie a soudních znalců

Mičurinské pokusy patří do jiného ranku než policejní vyšetřování, znalecké posudky, ale když se práce neprovádí do důsledku, čert ví, co z toho vykvete.

8.8.2020 v 20:48 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1966x | Diskuse| Společnost

Otto Černý

Franta Sauer z Prahy 6

Obrazoborci jsou zvláštním typem lidí, kterým se daří nejvíce v situacích, kdy je nic neohrožuje. Takové parádní hrdinství, co nestojí víc než nějakou tu motyku nebo provaz, případně jeřáb.

4.4.2020 v 18:17 | Karma: 41,28 | Přečteno: 1908x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Bolševník velkolepý a Karla Maříková

Bolševník velkolepý! Impozantní, dravá, životaschopná rostlina. Superlativy dostanou trhliny, když zjistíme, že jde o obtížný, těžko zničitelný nepůvodní invazní druh, který se musí likvidovat už u kořenů, nenechat vykvést.

9.3.2020 v 14:57 | Karma: 38,29 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Politika

Otto Černý

„Přišel čas, si vzít naši zemi zpátky!! (V. Klaus ml., 10.06.19)

Málokdy se stane, že můžeme nahlížet do vlastní budoucnosti. Před pér desetiletími bylo Švédsko zemí dveří bez klíčů, bez plotů, vstřícných klidných sousedů, vzor slušnosti a příklad národní hrdosti. To bylo Švédsko minulosti.

5.7.2019 v 9:42 | Karma: 43,26 | Přečteno: 2366x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Odkaz Stiega Larssona – Po stopách vraždy O. Palmeho

Před týdnem proběhl v knižním obchodě Dobrovský křest knihy Jana Stocklassy: „Odkaz Stiega Larssona – Po stopách vraždy Olofa Palmeho.

14.3.2019 v 13:27 | Karma: 12,53 | Přečteno: 368x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Stát, kam Jezinky své prstíčky už strčily.

Předvolební debata s tématem uprchlických kvót neušetřila ani pohádkové bytosti se svými pověstnými prstíčky. Kam je jednou strčí ...

24.1.2018 v 16:03 | Karma: 34,77 | Přečteno: 1404x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Kdepak přistěhovalci, národe švédský, vy sami.

Švédskem otřásá skandál. Úspěšný a oblíbený programový ředitel švédského kanálu TV 4 byl svými kolegyněmi nařčený ze sexismu, rasismu, homofobie a sexuálních obtěžování.

23.10.2017 v 21:17 | Karma: 44,12 | Přečteno: 4574x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Poslední předvolební...

„Většina konfliktů, jež svět zažil v minulých deseti letech, nebyla vyvolána ambicemi panovníků ani spiknutími ministrů, nýbrž vášnivou agitací veřejného mínění, jež prostřednictvím tisku a parlamentů uchvátilo výkonnou moc."

20.10.2017 v 8:32 | Karma: 14,14 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Otto Černý

Jedenadvacátý ....

Srpen, samozřejmě, a čtyřicátý devátý v řadě. Žádné kulaté výročí, ale některé přispěvovatele neodolatelně přitahuje proto, aby si při té příležitosti přihřáli protiruský guláš.

21.8.2017 v 14:01 | Karma: 21,64 | Přečteno: 567x | Diskuse| Společnost

Otto Černý

Duel Kateřiny Janouchové ve Švédské veřejnoprávní televizi SVT – obraz korektnosti (?)

Poslední měsíc rozbouřilo švédské veřejné mínění poslední několik událostí: rozhovor K. Janouchové v televizi DVTV, veřejné prohlášení švédského policisty P. Springare a výrok D. Trumpa k situaci ve Švédsku.

3.3.2017 v 10:50 | Karma: 41,69 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Brno – 24 hodin on line: tři přepadení, jeden pokus o vraždu a žádné problémy ve Švédsku.

Brno? Ne, jen pro ilustraci, ale Malmö, švédské město se 300000 obyvatel velikostí podobné Brnu, kde 38 % obyvatel je nešvédského původu v první generaci.

12.2.2017 v 15:11 | Karma: 43,75 | Přečteno: 2727x | Diskuse| Společnost

Otto Černý

(Ne)Podivná (Ne)Sebevražda Anety R. – část další.

Policie ČR odložila případ s odůvodněním, že ”nebyly zjištěny žádné konkrétní skutečnosti, které by nasvědčovaly na cizí zavinění, ve věci tedy ani po podrobném a obsáhlém vyšetření nejde o podezření ze spáchání trestného činu”

14.9.2016 v 14:16 | Karma: 37,82 | Přečteno: 2273x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

(Ne)Záhadná (sebe)vražda Anety R.

V životě vzniknou osudové kombinace špatného místa, nevhodného času a zcela nevhodné společnosti. To se přihodilo Anetě R., když se na cestě z dovolené zastavila v Praze u kamarádky Kateřiny J.

1.2.2016 v 9:26 | Karma: 35,73 | Přečteno: 2288x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Čí je tento stát?

EET, elektronická evidence tržeb, nově poslední z řady vyhraných páně Babišových šarvátek. Bitvu již vyhrál, stal se ministrem financí, teď kuje železo, nové obruče k soudku státních financí.

19.1.2016 v 16:26 | Karma: 30,80 | Přečteno: 1610x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Bravóóó armádo!

Prý zavládlo ve vládě zděšení: na veřejnosti se dostal výzkum, který měl být utajený. Výzkum o náladách a postojích příslušníků Armády České republiky.

2.10.2015 v 8:59 | Karma: 28,77 | Přečteno: 912x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Mnichovanství evropských politických elit.

„Svůj úkol jsme splnili“, hlásá předseda vlády Sobotka se spokojeným výrazem ve tváři, „kvóty nebudou, o přijetí uprchlíků budeme rozhodovat dobrovolně“. Obraz politiky korektního appeasementu.

27.6.2015 v 23:51 | Karma: 33,59 | Přečteno: 890x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Jiné svědectví o 21. srpnu 1968 - odpověď četaři-spojaři.

Ruský televizní kanál Rossija1 vysílal opožděnou nebo snad předčasně spuštěnou reportáž, komentované očité svědectví bývalého četaře-spojaře, nyní historika, o prvních srpnových dnech roku 1968.

1.6.2015 v 12:53 | Karma: 32,17 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Švédská policejní studie o kriminalitě (přistěhovalců)

Před několika dny se objevily na blogu iDnes články a serveru Lidovky články o kriminalitě přistěhovalců ve Švédsku. Dohledal jsem tedy studii švédské policie z října loňského roku a uvádím stručný výtažek.

1.2.2015 v 22:07 | Karma: 40,60 | Přečteno: 3546x | Diskuse| Ostatní

Otto Černý

Házení pukavců

Nebylo málo politiků, zvláště v těch dřevních časech, kdy své názory museli osobně přednášet na veřejnosti, a kteří obdrželi nějaký ten zásah vajíčkem. Žlutá lepkavá hmota ulpívala a zatékala do všech záhybů oděvu a dost spolehlivě poslala řečníka na ústup. Vajíčkem se anonymně projevil názor těch, kteří vlastně ani názor mít nemuseli, jen se jim nelíbil názor toho, kdo zrovna mluvil. Vajíčko to vyřešilo. Emoce opadly, šaty šly do čistírny, vyteklý obsah názor nezměnil, k újmě nepřišel nikdo.

16.2.2014 v 20:17 | Karma: 9,36 | Přečteno: 520x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik