Diskuse

Osmičky ...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

František Matějka

27. 8. 2011 13:31
Tak tedy...

...vítejte R^

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

24. 8. 2011 8:13
dobře napsáno

Nejhorší ze všeho je předvstřícně se vzdát, "aby to nebylo horší".

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 8. 2011 0:19
V Mnichově 38 šlo o přerozdělování sfér vlivu mezi velmocemi

(ostatně v dalších jmenovaných případech taky). Pokud bychom se bránili, označilo by nás "mezinárodní společenství" za původce a viníky války, jako se to stalo teď Srbům.

Na základě těchto zkušeností zvítězili pak komunisté ve volbách, takže měli se sociálními demokraty většinu, reprezentovali národ.

V roce 1968 si občané přáli socialismus s lidskou tváří, ale ve skutečnosti se tady podvodně připravoval návrat buržoazního vykořisťovatelského systému. Tomu bylo třeba zabránit.

0 0
možnosti

Ottis300

24. 8. 2011 11:33
Re: V Mnichově 38 šlo o přerozdělování sfér vlivu mezi velmocemi

Kaktusák: víte, jde jen o to, že "demokratický socialismus" doslova znamená zespolečtění vládou lidu, masou. Je to protimluv, proto se mluvilo o kvadratuře kruhu. Když je něco socialisováno, není to demokratické. V r. 38 šlo o jednostrannou expanzi, kterou umožnili všechny zainteresované státy politikou appeasmentu a další vývoj jen důsledek té politiky. Hlavně to odskákal nejvíc ten, kde vyšel nejvíce vstříct: totiž my. Otto Černý

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik