Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...hmmm...přiznávám...že vaše nadšení nad ...řekněme ...potencionální neloajálnosti části armády ke státu.....jednak nechápu....a jednak nesdílím....

2 3
možnosti
Foto

Jistě, ale nechceme snad další Mnichovy? Nebo ano? Pokud armáda smýšlí jako občanstvo, bude něco shnilého někde jinde. Nebo je to naopak?

10 1
možnosti
MS

A to všechno vyvozujete z toho, že 13% vojáků má xenofobní a rasistické názory ? :-P

1 1
možnosti
Foto

Z výzkumu unikly jen určité části. Označení xenofobní, atd., je nutno brát s rezervou, sociologové a podobní rádi přehání, aby dodali svým závěrům váhu. Jisté však je, že ty názory se neliší od názoru běžné populace. Takže, politici asi do běžné populace nepatří a nebo činí něco, o čem ví, že není dobře a přesto konají?

3 0
možnosti
MS

Vy jste někdy viděl politika napříč celým politickým spektrem celého světa, který by byl úspěšný proto, že se jeho názory nelišily od názoru běžné populace ? Jo, byli takoví, ale jak to většinou dopadlo ? Viz Lenin, Fidel Castro, Hugo Chavez ...

1 1
možnosti
JK

Zda-li i těch 13% musíme brát s rezervou, spolu s názory? Když i vezmu kolik máme vojáků a kolik jich bylo v zahr misích, někteří i vícekrát, ani se nedivím. možná těch 13% je ve skutečnosti daleko vyšší číslo, a názory daleko extremnější.Stačí se podívat na Zoom na Pořad s Roos Kempem, který natočil v Afghanistanu na britské a US základně odloučených stráž. rot. pak pochopíte, že  jsou názory, jaké jsou? To co vídáme v TV z Afghanistanu je jen hezká fasása pro diváka.

1 0
možnosti
JC

Nejde o potenciální neloajálnost ke státu, ale k vládě. Já jsem vůči této vládě rovněž neloajální. Ale svůj stát mám rád a jsem pro něj i schopen leccos obětovat a nechtěl bych být donucen ho opustit.

S touto vládou ovšem žádnou loajalitu necítím, to tedy ani náhodou.

A i mne potěšilo, že profesionální vojáci nejsou bezduchými stroji bez vlastního názoru, ochotnými na příkaz vlády učinit cokoli (nebo naopak neučinit nic).

9 0
možnosti
MS

To, že si něco vojáci myslí (navíc jenom jejich malá část) ještě neznamená, že by odmítli splnit rozkaz.

1 2
možnosti
Foto

Vystihl jste přesně i moje pocity R^

0 0
možnosti
TG

Problém je v situacích, kdy stát nesmýšlí jako občané a jede " na vlastní resp. cizí pěst.....

3 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik