Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Jako by jste, pane Černý, nevěděl, že Miloš odměňuje jen své soudruhy z komunistické éry spolu s estébáky. Považuji za velkou jeho ostudu, že ve své stařecké mstivosti může odebrat již udělené vyznamenání!

:-)

5 0
možnosti
Foto

Pokud mně paměť neklame, volební zákon ODS a ČSSD v té době vetoval Havel a Ústavní soud jej zamítl. Volební zákon se pak urychleně upravil do té podoby ve které byl do dnešné doby. Ten už Rychetský nedělal.

2 0
možnosti

Domnívám se, že původní Opoziční volební zákon Václav Havel přes senátory předložil k Ústavnímu soudu, který jej částečně upravil. Ale pak došlo k další zákonné deformitě, kterou odstranil Ústavní soud nyní. :-)

3 0
možnosti
PL

P69e66t12r 27L59o12r10e91n32c

13. 2. 2021 19:44

Budíte dojem uvážlivého zkušeného člověka s nadhledem, který by Vám mohla závidět většina populace (včetně mě, čímž ovšem nechci říct, že všechny Vaše pohledy já osobně subjektivně považuji za úplné a objektivní :-)

Z mého povrchního pohledu mi však nějak furt neštymuje Vaše přihlášení se k Trikolóře. Poraďte mi, prosím, jako politickému nemehlu, proč by pro mne mohlo být dobré Trikolóru podpořit...

1 0
možnosti
Foto

Tento stát se zásluhou svých politiků dostal do fáze omezené suverenity, jejímž nejcharaktičtějším projevem je, že se implementuje až 60 % zákonů, které přichází zvenku, které vůbec nemusí být pro nás prospěšné. Jsme ve stejné závislosti na libovůli velmocí jako jsme byli předtím. Doprovodným jevem jsou dotované různé genderové a zelené zhůvěřilosti, které rozleptávají klasické společenské vztahy utvářené po staletí. To jen v tom základním. Takže: tento stát je náš a my si budeme rozhodovat sami o sobě v největší možné míře.

1 0
možnosti
PB

...... vono je to těžký,- na jedný straně pracovní řády za skvěle odvedenou robotu pro dělnej lid (zcela na místě), na druhý straně metály pro kamoše z mokrý čtvrti, jež si uznání vysloužili ideopřízní, servilitou, lokajstvím, bezbřehou loajalitou,- to vše mnohdy spojené až s nekritickým obdivem jejich idolu!,-v tomto směru se od antiky, přes středovek až do novověku vůbec nic nezměnilo!,- ...... snad jen tolik, že ztráta přízně nemusí dnes automaticky znamenat trest smrti,- i když ......?!?R^

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že Primula metál dostane bych odejmutí zrovna od Zemana považoval za ještě větší vyznamenání. Toto co se děje, je spíše vypouštění mlhy, která přeje Babišovi. Co by se stalo, kdyby zrovna teď stratil důvěru ve sněmovně? Volby už Zeman vyhlásil, podle Ústavy teď volit nejde.

2 0
možnosti

Je to Zemanova ostuda, jestliže chce odebrat metál Rychetskému, který mu dal vloni v říjnu!

Babiš důvěru sněmovny právě ztratil! Přišel i o důvěru komunistů!

1 0
možnosti
JR

J48a44n 88R46á47ž

13. 2. 2021 17:49

O udělení řádu Rychetskému Zeman informoval loni 28. října. Tedy to nebylo zveřejnění nějaké prezidentovi úvahy o možném udělelní řádu, ale byla to konkrétní informace, komu řád byl udělen. Seznam vyznamenaných tehdy kancelář prezidenta zveřejnila na webu Hradu.

Rychetský tedy de jure řád TGM 28.října 2020 obdržel, jen jím nebyl díky koronavirové krizi oficiálně slavnostně dekorován. Komu byl nějaký státní řád jednou udělen, může mu být odňat jen v zákoně taxativně uvedených důvodech.

Podotýkám, že fanda Rychteského nejsem, právě naopak, ale podle mne Zeman udělal s tím prohlášeném o odebrání řádu TGM Rychetskému další botu.

8 0
možnosti
JF

Máte pane Černý pravdu, ale s těmi řády neřády to je opravdu těžká situace, když to největší neřádstvo panuje zejména na Hradě ... ;-)

9 2
možnosti
Foto

On je to, bohužel, trochu obecný jev.

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik