Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státnice z Marxismu Leninismu byla v 80.letech povinná. Absolvovali ji filozofové, lékaři i inženýři. Vyčítat tohle panu Zaorálkovi není správné, možná byste si měl také doplnit mezeru ve vzdělání, abyste věděl, co vlastně ve skutečnosti filozofie Marxismu Leninismu obnáší.

4 11
možnosti
Foto

... ve "skutečnosti" (čti reálně) obnáší miliony mrtvých, pogromy a hladomory - zbídačování vlastního obyvatelstva, devastaci morálních hodnot atd.; tedy mezeru ve vzdělání, si doplň nejdříve ty, soudruhu. Ostatně s dědictvím tohoto "vzdělávání" se potýkáme i u nás dodnes, čehož obrazem je i naše realita. :-/Rv

10 3
možnosti
Foto

To není objeektivní hodnocení, že ano? To je vědomě tendenční hodnocení.

Zápomínáte na jednu zásadní maličkost. Po této odbočce jsme vědomě si zavedli kapitalismus, a to zásadní rozdíl proti situaci třeba v 17. století, kdy se ten kapitalismus začal závadět živelně, jaksi navzdory všem a všemu. A nikdo ho vlastně nechtěl.

A protože ten dnešní kapitalismus je vědomě implementovaný, lze ho směle nazvat socialismem.

0 6
možnosti
Foto

Někdy se mi zdá, pane Řezníku, že se argumentačně honíte v kruhu.

5 1
možnosti
Foto

Jak to, já stále tvrdím, že socialismus tak jsme ho znali, je zkrátka passe.

1 0
možnosti
Foto

Víte, zažil jsem i švédský socialismus, ale ani ten bych nechtěl. Tedy žádný socialismus.

Ten, co jsme znali, se v plné síle nevráítí, ale ono to není jen o řízeném hospodářství, ale i o různých kvótách, omezeních, socioinženýrství, o správném a jediném možném vyjadřování, o upravené minulosti a všemocné byrokracii.

3 0
možnosti
Foto

Ale to už zavedeme sami a vědomě. A jak říkal Marx, jde o zasahování společnosti do živelného výrobního procesu.

0 2
možnosti
Foto

No nevím, moje vědomí se tomu bouří a asi bouřit bude i nadále.

2 0
možnosti
Foto

... ne, naopak; je to jediné možné vysvětlení "dobových" reálií, a pak bez ohledu na váš názor, je to i objektivní pravda. Slovíčkaření ponechme stranou, protože se konec konců domnívám, že i slovo kapitalismus v jeho/vašem pejorativním chápání, je z dílny těch pomatených tvůrců Marxismu - leninismu; a ANO, socialismus je prase. A až to pochopí i takový jako Zaorálek a jemu podobní, totiž že socialismus nemá se sociálním cítěním a hlavně demokracií nic společného, pak se snad může něco změnit k lepšímu a nejen v ČSSD a u nás, ale i v celé EU (tam se totiž taky rekrutují mnozí tzv. sociální demokraté převážně z bývalých socialistů a komunistů, maoistů o podobné pomatené rudé verbeže, která nikdy nepochopí kde je mezi socialistický a sociální, ten propastný a podstatný rozdíl) ;-)

3 0
možnosti
Foto

Tak ty dobové reálie jsou docela dobře vysvětlitelné i geopoliticky i historicky . Když už nic jiného, tak Češi by si ten komunismus museli vymyslet už kvůli vystěhování sudetských Němců.

0 1
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik