Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Obrazoborectví je úplně něco jiného než odstranění jakési sochy do muzea.

4 2
možnosti
Foto

Ano, v tom máte pravdu. Ovšem je to ,,skvělé politikum". na kterém až ,,staví" atˇ ti, či oni;-)

2 0
možnosti
PN

Pěkně sepsané. Mě by mimo to zajímalo, při té časté argumentaci v diskusích o soše co se týče data postavení a neprokázané spojitosti koněva s okupací v 68, proč to nefungovalo u toho smíchovského tanku? Tady by termín postavení vyhovoval.

3 1
možnosti
Foto

V názoru na Koněva se neshodneme... ale ani ten Franta nebyl jen salonní revolucionář, přišel čas, že i do Terezína se dostal...

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685888

6 0
možnosti
Foto

Koněv na naše území vstoupil v době, kdy válka skončila. V době míru nechal bombardovat naše území, pod jeho velením příslušníci sovětské vojenské kontrašpionáže Směrš a tajné služby NKVD začali v Praze za tichého přihlížení československé vlády zatýkat a odvlékat do Sovětského svazu někdejší ruské emigranty (včetně československého generála a bývalého carského důstojníka Sergeje Vojcechovského).

Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/marsal-konev-spatny-velitel-ale-soucasne-muz-ktery-sel-vzdy-tvrde-za-svym-20200911.html

3 3
možnosti
Foto

Nebudu se rozepisovat, ale na bombardování pohybujících se nepřátelských jednotek po příměří, měl právo každý. Jistě, nechtěli, aby šli do zajetí na západ, kam se mnohé jednotky snažily dostat ještě po rozkazu zůstat na místě.

3 0
možnosti
JK

Socha Koněva neztělesňovala osvobození Československa, ale právě jen servilitu normalizační KSČ vůči Sovětskému svazu. Tu sochu si tam přála právě KSČ, lidí se nikdo neptal, jestli ji tam chtějí. Já považuji za barbarský čin její instalaci do parčíku v Bubenči, neboť zničila autenticitu toho místa. Nevidím jediný důvod, proč by se k jejímu odstranění měla vyjadřovat celá republika. To, že tam byla socha postavena, bylo národem neposvěcenou akcí normalizační KSČ.

8 2
možnosti
Foto

No, asi byste se divil, kdyby uspořádali referendum, kolik lidí by bylo pro. To přeci není směrodatné. Směrodatné je, že nikomu nejde ani tak o Koněva jako o to, že někdo si bere pomník jako záminku k atakům na Rusko. I my jsme nástupní stát předešlého se všemi zločiny. Jinak pravdu máte až na to odstranění.

5 1
možnosti
LF

L14u30k89a24s 54F61i70k13r

4. 4. 2020 20:02

ex-lampasak z CSLA neprekvapil ...Rv

5 5
možnosti

bývalý černoch?;-)

1 3
možnosti
Foto

Praha 6 si zaslouží pomník padlým vojákům RA. Pokud si dobře vzpomínám, tak je to v plánu. Vaše apologeze sochy jedince, který proslul obrovskými ztrátami vlastních vojáků, je poněkud mimo. A jak správně říkáte, byla postavena za zcela jiným účelem, než jako vděk osvoboditeli.

Nebude roztavena, bude v depositáři, později možná v nějakém muzeu, kam se jí mohou chodit klanět ti, kterým něco říká. Na současné místo po něm patří pomník jiným.

11 7
možnosti
Foto

Který vojevůdce neproslul ztrátami svých vojáků? To není argument. Jen úhel pohledu.

9 3
možnosti
Foto

Zmocní-li se vlády nad městem primitiv, lze vždy čekat zdvižení stavidel sprostoty a buranstvím v tomto ohledu politický útok na umělecké dílo nijak nepřekvapuje Rv Taliban z Prahy 6 bourá sochy, naštěstí ne tak cenné jako Taliban afghánský !

12 5
možnosti

A co teprve, když se primitiv, i když jen těsně, zmocní vlády nad celou zemí?

5 5
možnosti
Foto

J85a92n 32A75n21d11r91l18e

4. 4. 2020 19:29

Zdaleka ne ve všem s Vámi souhlasím, ale líbí se mi Váš pokus zasadit jednotlivou událost do širšího kontextu. Osobně je mi záhadou Vaše spojení s Trikolorou, ale to není k tématu článku a politika se často ubírá stezkami na první pohled nepochopitelnými, když neznáme pozadí všech idejí, zájmů a vazeb :-)

4 0
možnosti
Foto

Co jiného se od Vás dalo čekat. Rv

7 9
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik